O nouă escrocherie cu apeluri telefonice din ţări exotice face numeroase victime. Sfatul Poliţiei: Nu sunaţi înapoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Este vorba despre apeluri scurte la care apelantul nu apucă să răspundă. Curioşi să vadă cine i-a apelat cu cifre atât de multe, oamenii fac imprudenţa să sune înapoi. La capătul celălalt nu se află însă decât nişte escroci care utilizează numere cu suprataxă. Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu sune înapoi când primesc un asemenea apel, fiind vorba de o posibilă fraudă.

Mii de români sunt terorizaţi în ultimul timp de apeluri telefonice venite din ţări exotice. Apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă. Curioşi să afle cine îi caută din insulele Maldive, Zimbabwe sau din Tanzania, ei sună înapoi. 

Fără să ştie că un singur minut vorbit le poate adăuga la factură zeci de euro în plus. La capătul celălalt nu se află decât nişte escroci care utilizează numere cu suprataxă. De cele mai multe ori, cei care au sunat înapoi spun că s-au trezit având costuri suplimentare între 0,7 şi 2 euro pe factură. 

Poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţeni să fie precauţi. ”Poliţia vă recomandă, în cazul în care sunteţi apelat de un astfel de număr şi nu aveţi rude sau prieteni apropiaţi în ţările respective, să nu apelaţi înapoi numărul respectiv. Puteţi fi victima unei înşelăciuni”, spune Mihai Drăghiciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

La întrebarea cum ajung cei care sună la numărul dumneavoastră, răspunsul e simplu: pe piaţa neagră se vând baze de date cu sute de mii de contacte. Pentru cei care deţin un smartphone, o soluţie pentru a preveni astfel de fraude este să îşi instaleze o aplicaţie care identifică numerele de telefon. Ele îi vor avertiza dacă primesc un apel-problemă.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite