Nouă grădină publică, în spatele Centrului Muzeal „I.C. Brătianu” din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa CJ Buzău
Sursa CJ Buzău

Mai sunt câteva săptămâni până când parcul de jurul clădirii Brătianu din municipiul Buzău va deveni spaţiu de promenadă. În grădina publică, lucrările de amenajare sunt pe final. Aici va fi amenajat şi un amfiteatru în aer liber.

Potrivit unui anunţ făcut de preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, în parc au fost instalate felinare, s-au montat băncuţe şi coşuri de gunoi, s-a adus pământ vegetal şi s-a sădit gazon.

Aflată la finalul procesului de reabilitare, cu bani europeni, clădirea de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu încă nu poate fi deschisă publicului, deoarece mai sunt câteva detalii de pus la punct.

Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu, din municipiul Buzău, a fost alocată suma de 4 milioane de euro, din bugetul de investiţii al Uniunii Europene.

Din toamnă, atunci când se anunţă darea în folosinţă a obiectivului, în clădirea de pe B-dul Nicolae Bălcescu vor avea loc spectacole de muzică şi dans, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. 

Pe viitor, în curtea interioară, autorităţile judeţene intenţionează să amenajeze şi un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de 250 de locuri. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite