Nouă etapă în lupta cu pesta porcină africană: împuşcarea porcilor mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animale

La Buzău, unde au fost confirmate patru focare de pestă porcină africană, au fost împuşcaţi peste 200 de mistreţi. Încă cel puţin 2.000 mai trebuie eliminaţi, spun autorităţile, însă vânătoarea de mistreţi, în această perioadă, se dovedeşte a fi o operaţiune extrem de dificilă.

Ministrul Apelor şi Pădurilor a emis un ordin prin care au fost suplimentate cotele de recoltare pentru mistreţ, la nivel naţional. Măsura a fost luată în contextul răspândirii în România a virusului de pestă porcină africană, care afectează animalele domestice şi pe cele sălbatice. 

Până acum la Buzău, din cota de intervenţie au fost împuşcaţi peste 200 de mistreţi. În total, pe cele 46 de fonduri de vânătoare din judeţul Buzău ar trebui ucişi peste 2.400 de mistreţi. Operaţiunea se dovedeşte însă una extrem de dificilă, din cauza vegetaţiei de pe terenurile agricole din judeţ.

În satul Amara, comuna Balta Albă, din judeţul Buzău a fost identificat luni un nou focar de pestă porcină africană. Acesta este al patrulea focar de pestă confirmat în judeţ, după cele de la Pănătău, Lunca - Pătârlagele şi Puieşti.

În judeţul Buzău nu a fost identificat, deocamadată, niciun  mistreţ infectat cu pesta porcină africană, dar pericolul n-a trecut. Cei mai mulţi porci mistreţi sunt în zonele de munte ale judetului, respectiv în localităţile Aldeni si Beceni.

În acest moment, in tara, au fost confirmate aproape o mie de focare de pestă porcină africană în 246 de localităţi din 13 judeţe.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite