Noi alegeri locale, în comuna buzoiană Vâlcelele. Un fermier din sat a obţinut scor identic cu cel al primarului în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi candidaţi nu au scăpat de emoţii
Cei doi candidaţi nu au scăpat de emoţii

Localnicii cu drept de vot din localitatea buzoiană Vâlcelele vor fi chemaţi din nou la urne până la sfârşitul acestei luni, după ce scrutinul de duminică s-a încheiat cu balotaj. Progresistul Liviu Bărăgan a atras 396 de voturi, cât a obţinut fostul primar, social-democratul Dumitru Spiţă.

Duminică, în comuna Vâlcelele, au votat la şcoala gimnazială din centru, unde a fost unica secţie de votare din localitate, mai mult de trei sferturi dintre cei 1.241 de localnici cu drept de vot. Dintre cele 963 de voturi, 788 au fost distribuite în mod egal candidaţilor PSD şi UNPR.

În situaţia de balotaj sunt social-democratul Dumitru Spiţă, care a candidat din postura de primar, şi progresistul Liviu Bărăgan, un fermier bine văzut în comunitate. Iniţial, după prima numărătoare, candidatul PSD avea cu şapte voturi mai mult, însă contracandidatul acestuia a solicitat renumărarea buletinelor.

Potrivit preşedintelui UNPR Buzău, Constantin Popa, la Vâlcelele au fost tentative de fraudă, acesta acuzând membrii comisiei electorale că au influenţat opţiunea multor localnici chiar în interiorul secţiei de votare.

Biroul Electoral Judeţean Buzău a confirmat situaţia de balotaj şi urmează să organizeze un nou tur de scrutin în comuna Vâlcelele.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite