Muzeul Chihlimbarului reintră în circuitul turistic, după modernizare. Vitrina smart, una dintre noutăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Chihlimbarului se redeschide, vineri, 21 august 2020, începând cu ora 12.00. Muzeul Judeţean Buzău devine astfel prima instituţie muzeală din ţară care deschide, în această perioadă de criză generată de pandemie, două expoziţii permanente la sediile externe.

După un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Muzeul Chihlimbarului se prezintă publicului ca o instituţie modernă, din secolul XXI, devenind, prin soluţiile muzeotehnice propuse, un muzeu de referinţă în peisajul cultural românesc.

Pepite de chihlimbar, bijuterii (inele, cercei, pandantive, şiraguri de mărgele etc.), unelte de extracţie şi prelucrare a chihlimbarului (strung din lemn, ciocane, lămpaşe, târnăcop), toate vor putea fi admirate de către vizitatori într-un concept expoziţional nou.

Expoziţiile de bază valorifică, de asemenea, colecţia de flori de mină şi exponate de paleofaună, din patrimoniul Muzeului Judeţean Buzău, precum femurul unui mamut, care a trăit acum 2,5 milioane de ani pe teritoriul judeţului Buzău.

Totodată, o parte importantă a conceptului expoziţional este dedicată “Grotei Nucu-Bozioru”, monument unic al artei preistorice din spaţiul ţării noastre

Printre surprizele pregătite publicului se numără vitrina smart, prima de acest fel într-un muzeu românesc, şi magazinul de suveniruri, de unde vizitatorii pot achiziţiona amintiri din Buzău - obiecte personalizate cu imagini din colecţiile muzeului, dar şi ale unor monumente istorice din judeţ.

Accesul la vernisaj este permis cu respectarea normelor de igienă şi distanţare socială, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite