Munca la negru, un fenomen imposibil de stârpit la Buzău

0
0

Munca la negru este în continuare un fenomen greu de stopat în judeţul Buzău. Anul trecut, aproape 180 de patroni au fost sancţionaţi pentru că nu şi-au angajat muncitorii. În plus, cinci agenţi economici din judeţul Buzău s-au ales cu dosare penale după ce inspectorii de muncă au descoperit că foloseau 63 de persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă.

În total, în 2013, la 178 de agenţi economici au fost descoperite 397 de persoane care munceau fără a avea documente legale. 83 dintre agenţii economici prinşi în neregulă de inspectorii de muncă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 1.480.000 de lei. 

Inspectorii de muncă buzoieni au desfăşurat, în anul tocmai încheiat, nu mai puţin de 1.819 controale la agenţii economici din judeţ, cu peste 40.000 de salariaţi, din care aproape 17.000 au fost femei. La 625 au fost găsite nereguli, motiv pentru care au fost sancţionaţi atât cu avertismente cât şi cu amenzi. Astfel, inspectorii de muncă au aplicat, în anul 2013, 929 de sancţiuni contravenţionale, din care 719 avertismente şi 210 amenzi în valoare totală de 1.681.000 de lei şi au dispus nu mai puţin de 5.267 de măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate.

Angajatorii sancţionaţi pentru primirea la muncă a unor persoane fără forme legale de angajare îşi desfăşoară activitatea cu precădere în domeniul construcţii, pază şi protecţie, confecţii textile, prestări servicii, comerţ, transporturi de persoane şi de mărfuri.    

Citeşte şi:     

VIDEO FOTO O româncă, pe coperta celei mai importante reviste de modă din Marea Britanie VIDEO Biciclist din Buzău, accidentat mortal de două maşini

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite