“Most Wanted”: Cei zece infractori buzoieni care au speriat vestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că anul trecut au reuşit să prindă 45 de persoane date în urmărire internaţională, poliţiştii nu reuşesc să dea de urma a zece indivizi care au îngrozit opinia publică prin faptele lor. Unii dintre ei reuşesc să se ascundă de poliţişti chiar şi de peste opt ani.

Infractorii au fost încadraţi în categoria „most wanted" după ce s-au remarcat prin gravitatea faptelor comise, cuantumul pedepselor aplicate în lipsă de instanţele de judecată şi agilitatea cu care reuşesc să se ascundă de poliţişti.


Cei mai experţi în a se ascunde de poliţişti sunt de departe Aurel şi Vasilica Cocoş, ambii de 42 de ani, din Buzău, care sunt daţi în urmărire încă din septembrie 2002 şi încă nu au fost prinşi.


"Cei doi sunt urmăriţi pentru executarea unei pedepse de 10, respectiv 11 ani, de închisoare cu executare pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave complicitate la delapidare, fals şi uz de fals în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Teritorial Bucureşti "
, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, cms. Florina Crucianu.


Alina Vasile, de 30 de ani, din Nehoiu, este încă în libertate deşi pe numele său a fost emis un mandat de de executare a pedepsei cu închisoare încă de acum şase ani. Ea a fost condamantă de Tribunalul Bucureşti pentru proxenetism, dar nu este de găsit.


Florin Adrian Cosma, de 40 de ani, din comuna Vadu Paşii a devenit din iulie 2009 cel mai căutat buzoian la nivel european în urma unui mandat de arestare emis de autorităţile din Polonia. El este căutat pentru comiterea de daune grave la sănătatea omului, ameninţare la executarea unei infracţiuni şi furtul în condiţiile de recidivă fundamentală .


Pe lista dispăruţilor se află şi doi traficanţi de persoane , Neluţu Cloşcă, de 33 de ani, şi Elena Alina Răducanu, de 23 de ani, care sunt daţi în urmărire în baza mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Buzău în octombrie 2009.


Alţi doi tâlhari au reuşit şi ei performanţa de a scăpa de cătuşe după ce au păcălit vigilenţa poliţiştilor. "Mihai Boghiţoi, de 34 de ani, din Buzău, condamnat la şapte ani închisoare de Tribunalul Buzău, este urmărit la nivel naţional din ianuarie 2006. La fel şi Florentin Ilie, de 27 de ani, din comuna Vintilă Vodă, care este căutat din noiembrie 2009 pentru executarea unei condamnări de şapte ani, emisă de Judecătoria Buzău", a mai spus Florina Crucianu.


Cei mai proaspeţi de pe lista celor căutaţi internaţional, de Interpol, sunt alţi doi infractori, Costel Buzoeanu, de 32 de ani, din comuna Beceni şi Costel Chiatcă, de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, care sunt daţi în urmărire de autorităţile judiciare spaniole din decembrie 2010, pentru infracţiuni economice şi înşelăciune.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite