Mită de 3.500 de euro ca să fii agent de poliție. Ce a pățit un buzoian care a vândut o astfel de promisiune

0
Publicat:

Peste 3.000 de euro, în mai multe rate, a cerut mită un bărbat din Buzău pentru a asigura admiterea unui tânăr la școala de agenți de poliție, din Câmpina. Acesta a fost prins în flagrant când încasa ultima tranșă din șpagă.

Șpaga a fost plătită în rate. SURSA Arhivă
Șpaga a fost plătită în rate. SURSA Arhivă

Peste trei mii de euro, în mai multe rate, a cerut mită un bărbat din Buzău pentru a asigura admiterea unui tânăr la școala de agenți de poliție, din Câmpina. Acesta a fost prins în flagrant când încasa ultima tranșă din șpagă.    

Individul a fost arestat preventiv după ce a luat mită de la alt buzoian căruia i-a promis că îi va ajuta fiul să promoveze fără probleme concursul de admitere la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr”, din Câmpina.

Cazul a fost adus în atenția ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău chiar de către tatăl tânărului dornic să îmbrace uniforma MAI.

Bărbatul le-a mărturisit ofițerilor DGA Buzău că i-a oferit buzoianului câteva mii de euro, în mai multe tranșe, în lunile martie și aprilie, iar la finele lunii septembrie a sosit momentul să-i achite suma promisă, adică 3.500 de euro.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au organizat astfel un flagrant și l-au surprins pe bărbatul care a cerut mită în timp ce primea restul de plată.

„În urma denunțului formulat de o persoană fără calitate specială, la data de 29 septembrie 2022, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au procedat la organizarea și prinderea în flagrant, în aceeași zi, a inculpatului, în timp ce primea suma de 2.500 de lei reprezentând ultima parte din suma totală primită, respectiv 3.500 de euro, bani pretinși și primiți în tranșe cu ocazia unor întâlniri anterioare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Generală Anticorupție.

În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a pretins că are influență pe lângă funcționari MAI din cadrul comisiei de organizare și desfășurare a examenului de admitere la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, pentru a-i facilita fiului denunțătorului promovarea examenului de admitere în cadrul acestei instituții de învățământ

În urma flagrantului, procurorii au solicitat arestarea preventivă a celui care a primit mită.

La data de 30 septembrie a.c., transmit procurorii DGA Buzău, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Tribunalul Buzău a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile față de o persoană cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite