Misiune în Munţii Siriului, pentru salvarea unei turiste care a alunecat pe gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IJJ Buzău
Sursa IJJ Buzău

Excursia unui grup format din şapte turişti gălăţeni în Munţii Siriului, judeţul Buzău, pe traseul Valea Neagră, a fost întreruptă de un accident. O femeie a alunecat pe gheaţă şi s-a rănit la picior.

Incidentul a fost semnalat, sâmbătă, în jurul orei 16.30, prin apeluri la 112, direcţionate către dispeceratele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. 

În timp ce se deplasa pe un traseu turistic din munţii Siriului, zona Valea Neagră, o turistă de 49 de ani, din Galaţi, a alunecat pe gheaţă, rănindu-se la picior, având suspiciune de fractură.  

La acea oră se afla în serviciu  o patrulă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, care a fost direcţionat de urgenţă în zona indicată. 

Patrula a plecat însoţită de voluntari din satul Siriu, care deţineau un autovehicul special pentru teren accidentat. Totodată, înspre zona indicată s-a deplasat şi un echipaj al ISU.

Jandarmii montani au reuşit să parcurgă traseul până la persoana accidentată într-un timp scurt şi au făcut o primă evaluare a stării persoanei rănite.  

Ei i-au aplicat atele la piciorul rănit, şi au coborât persoana rănită în siguranţă din zona unde s-a produs incidentul până la punctul în care a putut ajunge echipajul medical. Persoana accidentată a fost transportată la Spitalul Judeţean Buzău pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite