Mii de petarde şi artificii care nu aveau instrucţiuni în limba română au fost confiscate de poliţiştii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de petarde au fost confiscate
Mii de petarde au fost confiscate

Peste zece mii de articole pirotehnice deţinute ilegal atât de persoane fizice cât şi de persoane juridice au fost confiscate de poliţiştii buzoieni într-o singură zi.

În ziua de 30 decembrie, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au continuat activităţile de verificare a agenţilor economici autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la societatea unui buzoian de 51 de ani au fost găsite expuse la vânzare articole pirotehnice din categoriile T1 şi F2, societatea fiind autorizată să deţină, păstreze şi comercializeze articole pirotehnice din categoriile F1 şi P1.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni” fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În urma unui alt control efectuat împreună cu poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au fost aplicate două sancţiuni la Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive după ce la două dintre societăţile verificate au fost găsite aproximativ 12.000 de articole pirotehnice din categoria F1, fără a prezenta instrucţiuni de folosire în limba română. Toate articolele pirotehnice au fost confiscate de către poliţişti.

Totodată, echipele de ordine publică din teren au acţionat pentru depistarea persoanelor care desfăşoară ilegal operaţiuni cu articole pirotehnice, un adolescent în vârstă de 16 ani din Buzău fiind depistat în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens şi fără a avea documente de provenienţă.

Poliţiştii au confiscat aproximativ 300 de articole pirotehnice şi continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Un alt dosar penal a fost întocmit de poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase după ce au depistat un tânăr de 25 de ani din Cândeşti care deţinea şi oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria F2, nefiind autorizat să deţină, să folosească sau să comercializeze astfel de articole pirotehnice.

Alte patru dosare penale au fost întocmite de poliţiştii râmniceni pentru comiterea infracţiunii de „orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept” după ce au depistat patru localnici cu vârste cuprinse între 31 şi 48 de ani care deţineau şi ofereau spre comercializate articole pirotehnice din categoria F2 în greutat de peste 3 kilograme.

Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate de efectivele de ordine şi siguranţă publică au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în cazul celor care au tulburat liniştea publică prin producere de zgomote folosind materiale pirotehnice (petarde).

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite