Medicii de la DSV au descoperit trichineloza la un mistreţ vânat în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Primul caz de trichineloză din judetul Buzău a fost confirmat în localitatea Beceni, după o vânătoare la un porc mistreţ. Din fericire, nimeni nu a mâncat din porcul infestat. Inspectorii sanitar-veterinari trag un semnal de alarmă şi spun că infectarea cu trichineloza poate fi evitată prin examinarea cărnii, o procedura simplă, care durează putin şi nu costă o avere.

Cazurile de trichineloză apar de obicei în sezoanele de vânătoare şi de sărbători, perioade în timpul cărora se consumă cantităţi mari de carne. Asa s-a întâmplat şi în localitatea buzoiană Beceni, unde un porc mistreţ, ucis la o vânătoare a fost depistat cu trichineloză. Medicii veterinari spun că examenul trichineloscopic este foarte important, pentru că în acest mod oamenii ştiu ce mănancă. 

Chiar dacă cineva spune că porcul lui are o carne foarte curată, trichinella se vede doar la microscop sau la trichineloscop. Din acest motiv, carnea trebuie examinată.

Trichinella este un parazit care se transmite foarte uşor de la animal la om. Simptomele trichinelozei apar după consumul de carne infestată cu chisturi ce conţin larve de trichinella. Anul trecut, in judetul Buzău au fost confirmate două cazuri  de trichineloză: la un porc mistreţ şi la un urs.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite