Medic rezident în Bucureşti, al 15-lea buzoian infectat cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfer pacienţi cu coronavirus în stare gravă 23 aprilie 2020 FOTO DSU

Încă un buzoian a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, cu domiciliul în judeţul Buzău, dar care este medic rezident la un spital din Capitală. Pacienta se află în prezent internată într-un spital din Capitală. Astfel, numărul cazurilor din dreptul judeţului Buzău este din nou 15.

Sâmbătă, la nivelul judeţului Buzău, 242 de persoane se află în carantină, iar 123 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. 

Pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi specifice 301 de poliţişti, peste 100 de jandarmi, 139 de poliţişti locali şi 56 de militari ai MApN.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti au fost implicaţi, la nivel judeţean, în misiuni pentru a se asigura de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. 

În acest context, jandarmii au acţionat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât  şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare şi acţiuni cu efective mărite, precum şi asigurarea cu operativitate a intervenţiilor specifice. 

În zonele în care au acţionat, jandarmii au constatat că 11 persoane nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, valoarea totală a sancţiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 18.000 de lei.

Structurile şi subunităţile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliţiei Locale, au desfăşurat activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 418 persoane. 

Dintre acestea, 134 de persoane au fost identificate că nu respectă inetrdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 158 sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, în valoare totală de peste 306.000 de lei. 

De asemenea, au fost înregistrate 3 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanţelor Militare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite