Localnicii dintr-o comună buzoiană, rugaţi să ajute primăria la amenajarea unui muzeu al satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei buzoiene Valea Salciei, Marian Muşat, face un apel la consătenii săi pentru a dona obiecte vechi ori costume populare specifice zonei, care să fie aşezate într-o casă ţărănească, menită a asigura generaţiilor următoare date despre oamenii şi obiceiurile locului.

”Păstrarea identităţii şi a istoriei unei localităţi face cinste generaţiei prezente şi va aminti generaţiilor viitoare cine am fost. Construirea unei case ţărăneşti (muzeul satului) asigură generaţiilor ce vor veni cunoaşterea istoriei locului, a familiilor care au pus piatra de temelie a localităţii Valea Salciei”, scrie pe Facebook primarul comunei Valea Salciei, Marian Muşat. 

Casa ţărănească ce va fi un fel de muzeu al satului se află în imediata apropiere a Primăriei comunei Valea Salciei. Marian Muşat face un apel la consătenii săi pentru a dona obiecte vechi.

”Acum este momentul să ne mobilizam prin donaţii de obiecte vechi, costume populare care ne reprezintă şi orice aminteşte de istoria şi datinile localităţii noastre. Inaugurarea va avea loc în perioada 2-3 mai. Obiectele se strâng la primărie sau la şcoală”, scrie primarul comunei Valea Salciei.

În clădire a funcţionat în trecut dispensarul. Între timp, clădirea a ajuns o ruină, dar a fost refăcută cu bani de la bugetul local, autorităţile având de gând să facă acolo, pe lângă arhiva Primăriei, o casă care să redea întocmai imaginea din trecut a unei gospodării din Valea Salciei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite