Leon Rusu, profesorul de muzică acuzat de corupţie sexuală, a fost achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul de muzică Leon Rusu, acuzat de corupţie sexuală, a fost achitat astăzi de Judecătoria Buzău. Amânat în două rânduri, verdictul a fost dat astăzi. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Judecătorul a decis să schimbe încadrarea juridică a unora dintre faptele de care era acuzat dascălul şi a constatat că alte fapte de care era acuzat nu mai sunt incriminate de noul Cod Penal. 

Practic, instanţa l-a achitat pe Leon Rusu, întrucât faptele de care era acuzat nu există. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. 

Profesorul Leon Rusu a fost trimis în judecată, la începutul lunii iulie 2013, pentru corupţie sexuală, după ce mai multe eleve au reclamat că în timpul orei de muzică, dascălul le-ar fi mângâiat în zonele intime şi le-ar fi sărutat. Totul s-ar fi petrecut în sala de clasă, sub privirile altor elevi. În timpul procesului, profesorul buzoian a declarat, în mai multe rânduri, că este total nevinovat iar gesturile pe care le-a făcut faţă de fete au fost pur părinteşti, de încurajare şi de apreciere. În plus, Leon Rusu a declarat, încă de la izbucnirea scandalului, că miza acestui proces ar fi denigrarea sa.

Citeşte şi: 

Accident rutier grav, pe DN 2 E 85, în dreptul localităţii Oreavu

Un bucureştean şi-a pierdut mama într-un accident rutier pe care l-a provocat

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite