Lenuţa Barac, noua şefă a Gărzii de Mediu Buzău. Are în subordine numai opt angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenuţa Barac conduce Garda de Mediu Buzău
Lenuţa Barac conduce Garda de Mediu Buzău

După ce Carmen Ichim, fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu Buzău, a fost învestită ieri în funcţia de prefect al judeţului Buzău, la conducerea instituţiei care monitorizează legalitatea activităţilor de mediu a fost promovată Lenuţa Barac. Noua şefă a Gărzii de Mediu Buzău lucrează în această instituţie din anul 2005.

Garda de Mediu Buzău îşi desfăşoară de mult timp activitatea cu un număr de numai zece angajaţi, în condiţiile în care inspectorii sunt nevoiţi să acopere întreg judeţul, efectuând controale la agenţi economici şi instituţii. 

După transferul la conducerea Prefecturii al comisarului şef, Carmen Ichim, instituţia rămâne cu nouă angajaţi, număr insuficient pentru a-şi îndeplini sarcinile în condiţii normale.

Angajaţii Gărzii de Mediu Buzău sunt profund nemulţumiţi şi de salariile care nu li s-au mai majorat de ani buni. Astfel de probleme nu sunt numai la Buzău, dovadă fiind faptul că inspectorii şi comisarii Gărzii de Mediu din aproape toată ţara au intrat miercuri într-o grevă de avertisment de două ore, timp în care au protestat împotriva lipsei de personal şi a salariilor mici.

La Buzău, însă, în intervalul menţionat,  nu au fost prezenţi în sediul Gărzii de Mediu  decât trei persoane, astfel că nimeni nu a ieşit în stradă, ci doar au închis uşa de acces. Funcţionarii spun că, dacă Guvernul nu găseşte rapid soluţii la aceste probleme, vor declanşa o grevă generală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite