Lanţul de supermarketuri care a montat garduri între vaccinaţi şi nevaccinaţi, pârât la Ambasada Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Numeroasele postări prin care este criticată montarea gardurilor metalice în incinta unor supermarketuri au atras atenţia membrilor Asociaţiei Pro Consumatori (APC). Aceştia au înaintat sesizări mai multor instituţii, inclusiv Ambasadei Germanei.

Într-un comunicat publicat pe pagina Asociaţiei Pro Consumatori, măsura montării gardurilor care separă vaccinaţii de nevaccinaţi este catalogată ca fiind ofensatoare la adresa clienţilor. 

„Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor”, scriu reprezentanţii APC România.

Potrivit conducerii asociaţiei, o astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi mai degrabă „le aminteşte românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separaţi pe criterii ideologice şi nu numai”.

Asociaţia Pro Consumatori anunţă că a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum şi câteva instituţii, ca Ambasada Germaniei în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. 

VIDEO: Olteanu Dan via Facebook

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite