Investiţii în municipiul Buzău, posibile numai printr-un împrumut bancar rambursabil în zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Consiliul Local Municipal Buzău a aprobat contractarea unui împrumut rambursabil, de aproape 10 milioane de euro, destinaţi unor investiţii în municipiu. Printre acestea se numără extinderea Bazarului, realizarea unor surse termice independente pentru unităţile şcolare precum şi punerea în valoare a Canalului Iazul Morilor.

De asemenea, societetea de transport în comun Trans Bus Buzău a initiat o licitaţie pentru alte achiziţionarea de 20 de autobuze hibrid, destinate să înlocuiască autobuzele BMC turceşti, deja foarte vechi.

Contractarea creditului a fost aprobată în şedinţa din iulie a Consiliului Local Municipal, însă nu toţi consilierii văd cu ochi buni îndatorarea buzoienilor pe o perioadă îndelungată, împrumutul urmând să fie rambursat în 10 ani. 

Consilierul local Constatin Ionescu a susţinut înainte de votul pentru aprobarea proiectului că ar fi trebuit consultaţi şi cetăţenii. El a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care arată punctele care îl nemulţumesc.

”Proiectele propuse de domnul primar, prin acest împrumut, nu rezolvă nici pe departe situaţia parcărilor din municipiul Buzău, nu rezolvă fluenţa traficului, nu rezolvă sistematizarea străzilor şi repararea trotuarelor, nu rezolvă problema centurilor ocolitoare şi multe alte lucruri prioritare. Consider că o consultare amplă şi corectă a populaţiei, dacă doresc să se împrumute pe 10 ani şi în ce proiecte să se investească, este o poziţie corectă şi de respect faţă de buzoieni”, a scris Constantin Ionescu.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite