Mii de buzoieni, somaţi să îşi găsească soluţii alternative pentru încălzirea locuinţelor la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Mii de familii din municipiul Buzău, încă abonate la sistemul centralizat de încălzire, vor fi obligate să îşi monteze centrale de apartament sau să găsească alte variante pentru a-şi încălzi locuinţele la iarnă. Din următorul sezon rece, noua societate de termoficare, înfiinţată în locul actualei Regii Autonome Municipale, va mai furniza agent termic doar în două cartiere ale Buzăului, Micro III şi Micro XIV.

Un proiect în acest sens a fost dezbătut şi adoptat deja de Consiliul Municipal Buzău. Nu toţi consilieri locali au fost însă de acord cu iniţiativa primarului Constantin Toma.

Primarul Constantin Toma este de părere că este absolut necesară înfiinţarea unui nou furnizor al energiei termice în municipiu.  

Noua societate comercială va porni de la zero, dar cu infrastructura şi o parte din personalul Regiei Autonome Municipale Buzău, societate care acumulase datorii de peste 90 de milioane de lei.

Buzoienii care locuiesc în alte cartiere decât Micro III şi Micro XIV, şi sunt încă abonaţi la sistemul centralizat de încălzire, vor primi acasă înştiinţări cu privire la situaţia Regiei Autonome Municipale Buzău. 

Locatarii vor fi informaţi că până în octombrie trebuie să se debranşeze şi să găsească alte soluţii pentru a-şi încălzi locuinţele, dacă nu vor să rămână fără apă caldă şi fără căldură, la iarnă. În momentul de faţă, în municipiul Buzău sunt racordate la sistemul centralizat mai puţin de 8.000 de apartamente dar şi câteva sedii de instituţii publice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite