Inspector general şcolar demis de două ori într-un an şi reinstalat prin decizii judecătoreşti: „Nu ştiu câte procese să mai câştigăm ca să ne lase să lucrăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta şefă a învăţământului buzoian Florina Stoian a fost demisă de Ministerul Educaţiei de două ori într-un singur an. După ce a primit zilele trecute sentinţă favorabilă de la Curtea de Apel Ploieşti, aşteaptă acum un nou ordin de repunere în funcţie, aşa cum s-a mai întâmplat în primăvară.

Florina Stoian, membru PNL, şi echipa ei de adjuncte de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, au fost înlăturate de mai multe ori în ultimii doi ani de la conducere prin decizii venite de la Ministerul Educaţiei, însă instanţele judecătoreşti le-au repus de fiecare dată înapoi în funcţii.

Cea mai recentă „debarcare“ a Florinei Stoian s-a produs în primăvara acestui an, episod care a fost tranşat cu decizie favorabilă de Curtea de Apel Ploieşti zilele trecute. Instanţa a decis suspendarea executării ordinului de demitere a echipei Florinei Stoian, emis pe 27 martie 2018. „Nu ştiu câte procese să mai câştigăm ca să ne lase să lucrăm”, a fost reacţia fostei şefe a învăţământului, care aşteaptă un ordin ministerial pentru a-şi relua funcţia „pierdută din raţiuni politice“, susţine Florina Stoian. 

Imediat ce Florina Stoian, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău vor fi reinstalate în funcţii, urmează să fie retrimise să predea Otilia Trifan, Geta Burducea şi Daniela Lăptoiu, cele trei care au fost numite în locul lor.

”Plecarea noastră a afectat foarte grav pentru că aveam proiectul care s-a semnat cu Ministerul Fondurilor exact în ziua în care eu am fost demisă pe data de 11 aprilie. Pe site-ul inspectoratului s-a pus un anunţ pentru selecţia echipei dar după aceea l-au retras pentru că nu le-a convenit cine s-a înscris pentru cele trei posturi. Au trecut trei luni şi nici acum nu s-a pornit în aceste activităţi. Este un proiect care vizează formarea profesorilor pentru creşterea calitativă a actului educativ şi reducerea absenteismului. Beneficiare sunt patru şcoli din Buzău pe care noi le coordonăm şi în care trebuie să organizăm cursuri de formare”, spune Florina Stoian.

Fosta şefă a învăţământului buzoian susţine că scandalul demiterilor repetate creează haos în instituţie ce pot genera grave erori. 

”La noi metodologiile se modifică de la un an la altul. Doamnele din noua conducere vin, ştiu cum era acum doi ani, trei ani, nu mai găsesc ce a fost şi pot face multe erori aşa cum s-a şi întâmplat. Dacă ne întoarcem, avem multe de recuperat. Noi colaborăm foarte bine cu oamenii care sunt în inspectorat. Noua conducere a trecut pe linie moartă o parte dintre inspectori şi nu le-a mai dat atribuţii. Din acest motiv şi activitatea a suferit în această perioadă. Nu mai spun că nu au fost în stare să-şi completeze consiliul de administraţie încât săptămâna trecută au luat hotărâri fără cvorum. Aşa ceva nici nu ştiu cum să remediez”, spune Florina Stoian.

Stoian acuză Ministerul că încearcă să-i găsească nod în papură, ei şi echipei sale, pentru a le face loc la conducerea IŞJ unor oameni din curtea PSD. ”Schimbările se fac la recomandarea partidului. Eu nu-i înţeleg. Practic mentalitatea lor este să aibă totul. Toate deconcentratele sunt conduse politic. Fie că au dat concurs, fie fără, ei îşi pun oamenii lor pentru că vor să aibă totul. Miză electorală nu e pentru că nu e nimeni naiv să creadă că toţi directorii şi profesorii o să voteze după culoarea politică a şefului. Vorbim despre o categorie ce nu poate fi manipulată politic iar fiecare are propria opţiune”, este de părere Florina Stoian.

Cele trei foste şefe suspendate ale IŞJ Buzău, Florina Stoian, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, vor fi reinstalate zilele acestea prin ordin al Ministerului Educaţiei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite