Hoţii fac legea în Movila Banului. Doi infractori au fost prinşi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Movila Banului, comună învecinată cu Mihăileşti, despre care presa a relatat în numeroase rânduri că a devenit raiul găinarilor, are probleme cel puţin la fel de grave cu hoţii. Din relatările localnicilor reiese că infractorii fură cu proprietarii în casă, de la obiecte mărunte, la aparate electrocasnice.

Dintre zecile de cazuri semnalate anul trecut, poliţia a rezolvat foarte puţine însă anul acesta lucrurile par a sta altfel. Poliţia tocmai a anunţat, printr-un comunicat de presă, reţinerea într-o singură zi a doi suspecţi de furt, din Movila Banului.   

Marţi, în jurul orei 11.00, poliţiştii din comună au fost sesizaţi telefonic despre faptul că un tânăr de 23 de ani, din localitate, se afla în faţa locuinţei unui consătean în vârstă de 87 de ani, având asupra sa o toporişcă. 

Oamenii legii au aflat imediat că este vorba despre o persoană cercetată într-un dosar penal, în care este suspectat de comiterea unui furt, într-una din nopţile trecute, din gospodăria bărbatului în vârstă de 87 de ani.

În ziua de 21 ianuarie, imediat ce a auzit că a fost solicitată intervenţia poliţiştilor la locuinţa consăteanului său, tânărul a plecat, fiind găsit de poliţişti la scurt timp şi condus la sediul Postului de poliţie comunal Movila Banului.

Pe numele acestuia a fost întocmit un nou dosar penal, pentru port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.

Tot marţi, în jurul orei 17.00, aceiaşi poliţişti au fost sesizaţi, printr-un apel la112, de un localnic în vârstă de 54 de ani cu privire la faptul că, în aceeaşi după-amiază, i-a fost sustrasă o poartă din lemn de la un imobil nelocuit, pe care îl deţine pe raza localităţii de domiciliu.

Din primele cercetări, s-a stabilit că principalul suspect este un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Movila Banului. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, iar poliţiştii continuă cercetările.

Citeşte şi: VIDEO Un sat din Buzău este terorizat de hoţi. Infractorii preferă porcii sacrificaţi de Crăciun

Glume pe nervii operatorilor de la STS. Sute de mii de apeluri false la 112, în 2013, în judeţul Buzău

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite