FOTO - VIDEO Peste 1500 de buzoieni au participat la procesiunea de Florii pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de buzoieni au participat la slujba de Florii de la catedrala  FOTO: Iulian Bunilă
Mii de buzoieni au participat la slujba de Florii de la catedrala  FOTO: Iulian Bunilă

Peste 1.500 de buzoieni au luat parte astăzi la pelerinajul organizat, în premieră, de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, cu ocazia sărbătorii Floriilor. Alaiuri de credincioşi au sosit la Catedrala Arhiepiscopală din toate cartierele oraşului, iar aici au fost întâmpinaţi de Înalt Preasfinţitul Ciprian, noul arhiepiscop, cel care a decis organizarea procesiunii începând cu acest an.

Pelerinajul de Florii a pornit simultan din patru parohii, imediat după terminarea liturghiilor din biserici. Sute de credincioşi au mărşăluit pe străzi, purtând cu ei icoana care simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim şi ramuri de salcie. Pe tot traseul, au rostit rugăciuni şi au cântat, alături de preoţii parohiilor de care aparţin.

Grupurile de credincioşi au fost întâmpinate la Catedrala Arhiepiscopală, de Înalt Preasfinţitul Ciprian. Acesta a susţinut slujba de sfinţire a icoanei cu Intrarea Domnului în Ierusalim şi a ramurilor de salcie, pe care pelerinii le vor pune la icoane, aşa cum spune tradiţia în ziua de Florii.

Primul pelerinaj organizat în Buzău, de Florii, a adunat peste 1.500 de credincioşi, 50 de preoţi din toate parohiile oraşului, şi numeroase forţe de ordine. O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei în noaptea de Înviere. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite