FOTO Motivul pentru care cinci buzoieni din diaspora s-au întors în ţară şi s-au angajat şoferi pe autobuzele din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un salariu de 600 de euro, condiţii decente de muncă şi dorul de familie au fost argumente suficiente pentru cinci buzoieni din diaspora să revină pentru totdeauna acasă. Fac parte din cei aproape 100 de şoferi angajaţi recent de firma de transport public din Buzău, aflată în extindere şi modernizare.

Peste 20 de autobuze moderne au fost introduse de curând pe trasee din municipiul Buzău. Tocmai noile condiţii, atât din transport, cât şi cele salariale, au făcut ca firma de transport călători să atragă sute de şoferi dornici de angajare. Printre ei au fost şi buzoieni din străinătate care îşi doreau locuri de muncă acasă, aproape familie.

”Avem cinci şoferi întorşi acasă, din străinătate, care s-au acomodat foarte repede. Vă daţi seama că după ce au învăţat să conducă autobuze în Anglia, Belgia şi Cipru, pentru cei cinci şoferi sosiţi din străinătate, traseele din Buzău sunt floare la ureche”, spune Gică Toader, directorul Transbus Buzău.

Imagine indisponibilă

A condus şase ani autobuze în Cipru, iar de o lună este angajat al firmei de transport public din Buzău. Bogdan Popescu, de 31 de ani, munceşte pe un salariu mai mic decât cel din străinătate, aproximativ 600 de euro, însă nu mai contează atâta timp cât este alături de cei dragi.

”Nicăieri nu e ca acasă. Am fost cu soţia în Cipru, unde am lucrat ca şofer de autobuz. Aici salariul este mai mic decât în străinătate, dar compensează faptul că sunt acasă, lângă ai mei”, spune Bogdan Popescu, şofer de autobuz.

Imagine indisponibilă

De la vechiul loc de muncă, Bogdan nu regretă decât disciplina în trafic a străinilor. ”Acolo, din zece maşini, să zicem că doar una nu oprea atunci când semnalizam ca să plec cu autobuzul din staţie. Aici nu este aşa. În rest, nu diferă altceva decât că era volanul pe dreapta”, spune Bogdan.

Colegul său, Adrian Constantin, de 36 de ani, a fost şofer de autobuz în Londra, iar acum are pe mână unul dintre cele mai moderne autobuze din Buzău. 

Imagine indisponibilă

”Am venit pentru familie, am stat 7 ani în centrul Londrei. Pot spune că e ceva diferenţă dar aceste autobuze noi sunt chiar ok, merg bine. Eu zic că a meritat venirea de acolo, chiar dacă nu sunt condiţiile de la Londra”, spune Adrian Constantin, şofer.

Societatea de transport în comun din Buzău se va dota în următoarele luni şi cu 20 de autobuze electrice. Şi pentru ele va avea nevoie de şoferi pricepuţi pe care îi va căuta inclusiv printre buzoienii plecaţi în străinătate.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite