FOTO Cum arată Casa Timpului, punct turistic înfiinţat de comunitatea din Valea Salciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Valea Salciei
Foto Valea Salciei

Autorităţile din Valea Salciei, localitate atestată documentar în secolul al XVII-lea, au reabilitat o veche clădire ce risca să se dărâme şi au transformat-o într-un muzeu. Punctul turistic reproduce vechile interioare ale caselor ţărăneşti de altă dată.

Înainte de 1990, pentru puţin timp, în această clădire a fost primăria, apoi dispensar şi arhivă a primăriei. Ajunsese într-o stare de degradare foarte avansată, spune primarul Marian Muşat.

O cameră este destinată prezentării uneltelor tradiţionale, o alta reproduce un dormitor din vechile locuinţe tradiţionale, iar o a treia cameră va fi copia unei camere de zi. 

În muzeu au fost expuse costume populare de bărbaţi, femei şi copii, carpete ţesute, preşuri, perdele brodate şi alte articole de interior, strânse cu ajutorul oamenilor din comună.

Nu lipsesc lada de zestre şi alte obiecte vechi care astăzi nu mai sunt cunoscute de cei tineri. Muzeul a fost inaugurat pe data de 15 august, atunci când era programat festivalul anual al comunei şi hramul bisericii din localitate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite