Focar de gripă la o grădiniţă din municipiul Buzău. Virusul gripal a fost confirmat la şase copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa - raceala - copil bolnav FOTO Shutterstock

Autorităţile sanitare din Buzău vor declara focar de infecţii respiratorii la o grădiniţă cu program prelungit din Buzău, după ce în cazul mai multor copii a fost confirmat virusul gripal.

Conducerea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8 din Buzău a anuţat că în cazul a cinci copii a fost confirmat de către medicii de familie, iar într-un alt caz medicii unei clinici private din Bucureşti diagnosticul de gripă de tip A.

Micuţii bolnavi de gripă sunt dintre copiii unei clase de grupă mică de grădiniţă, care au început să manifeste simptomele de gripă începând de joi, săptămâna trecută.

"Şase copii de la grupa mică ar fi bolnavi de gripă. Împreună cu DSP vom merge în şcoli să facem o campanie susţinută de informare şi de atenţionare a cadrelor medicale să efectueze triaj riguros şi să nu mai permită copiilor să intre în colectivitate fără avizul medicului de familie care să arate pentru ce a eliberat documentul", a transmis Florina Stoian, inspectorul general ISJ Buzău.

În prezent, în şcolile şi grădiniţele din Buzău se înregistrează absenteism ridicat, un numărul mare de preşcolarii şi elevii sunt răciţi. Totodată, părinţilor le este teamă să-i trimită la şcoală pe cei mici pentru a nu contacta virusul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite