Firma de salubrizare a municipiului Buzău luptă cu avionul împotriva ţânţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de salubrizare a municipiului Buzău a început dezinsecţia cu avionul în oraşul Buzău. Prima acţiune din cadrul campaniei de aviotratament iniţiată mai ales pentru eliminarea ţânţarilor a început joi, se va desfăşura în mai multe etape şi va continua până la sfârşitul toamnei.

Luciurile de apă din oraş dar şi zonele cu multă verdeaţă favorizează înmulţirea ţânţarilor. Buzoienii, mai ales cei din apropierea Parcului Crâng sau a Parcului Tineretului, sunt cei mai afectaţi. RER Ecologic, societatea care se ocupă de igienizarea oraşului, a demarat joi campania antiţânţari cu etapa de împrăştiere a substanţelor din avion.

Pentru prima acţiune de acest gen s-a folosit aproape o tonă de soluţie concentrată şi aproape 15 tone de substanţă preparată. Celelalte două etape de aviotratament se vor derula în lunile iunie şi august şi vor fi urmate de tratamentul la sol. Echipele de la RER vor împrăştia insecticidul special la sol, pe spaţiile verzi, până vor acoperi toată suprafaţa oraşului.

Acţiunea este iniţiată de Primăria municipiului, având în vedere pericolul de îmbolnăvire şi gradul de disconfort pe care îl reprezintă ţânţarii şi va fi efectuată prin aviotratament, în funcţie de starea vremii. Anul acesta, campania de dezinsecţie va fi şi mai intensă deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii a propus noi măsuri împotriva răspândirii virusului Zika.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite