Festival internaţional de dansuri populare, la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău organizează, de joi până duminică, cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Folclorice "Plaiurile Mioriţei". Şi-au anunţat prezenţa la eveniment ansambluri folclorice din cinci ţări.

Sute de tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale vor face paradă pe străzile oraşului Buzău, după care se vor opri în Parcul Crâng, unde vor da reprezentaţii timp de trei seri. Vineri şi sâmbătă, vor avea loc reprezentaţii şi la Rm. Sărat, pe o scena special amenajată în centrul oraşului.

Faţă de ediţiile precedente, la festivalul de anul acesta numărul ţărilor participante este mai redus. Astfel, şi-au anunţat prezenţa ansambluri folclorice din Spania, Bosnia si Herţegovina, Georgia, Slovacia şi România.

În aceeaşi perioadă, respectiv 4-7 august, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă organizează în Parcul Crâng şi Târgul Naţional de Meşteri Populari. Meşteşugari veniţi din mai multe judeţe vor realiza pe loc oale de lut, sculpturi în lemn şi ţesături.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite