Fenomen spectaculos, pe cerul Buzăului. Oraşul a fost învăluit într-un nor negru VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norul a acoperit rapid oraşul Sursa Iulian Bunilă
Norul a acoperit rapid oraşul Sursa Iulian Bunilă

Un nor ameninţător a acoperit Buzăul în numai câteva minute, după ora 20.00, aducând cu el o repriză îndelungată de ploaie.

Internetul s-a umplut cu fotografii şi clipuri video care surprind fenomenul spectaculos, pus în valoare de contrastul dintre portocaliul soarelui aflat la asfinţit şi cenuşiul închis al norului care părea că năvăleşte cu viteză peste oraş.

Potrivit specialiştilor, aceştia par a fi nori Nimbus. Sunt nori groşi de înălţme medie şi joasă, în culori sumbre şi cu bază neregulată, constituiţi în general din picături de apă şi care produc deseori precipitaţii. 

De obicei precipitaţiile ajung la sol sub formă de ploaie, grindină sau zăpadă. Cu toate acestea, precipitaţiile nu sunt obligatorii; ele se pot evapora producând fenomenul virga. Aceşti nori închid cerul şi nu lasă lumina soarelui să-i străbată din cauza densităţii şi grosimii foarte mari.

O avertizare meteo cod portocaliu este valabilă în intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului. 

Video Meteo Buzău

Sunt afectate Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei. În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice şi izolat grindină. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 25…35 l/mp şi pe spaţii mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăşi 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

Video Iulian Bunilă

Vă recomandăm şi:

Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic

Măsura radicală luată de un fermier român sătul să caute în zadar muncitori pentru a strânge recolta

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite