Animale omorâte, în cursul nopţii, de urşii care au pătruns printre casele din Runcuri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Un nou atac de urs a avut loc, luni noapte, în satul Runcuri, comuna buzoiană Lopătari. Incursiunea sălbăticiunilor în localitate s-a soldat cu uciderea mai multor animale domestice şi distrugerea unui grajd.

Trei familii din satul Runcuri, comuna Lopătari, au fost vizitate de cel puţin un urs, conform relatărilor oamenilor din zonă.

”Am fost aseară la fam. Ursache, iar în dimineaţa asta la fam. Gonţescu. Am trimis o adresă la ajvps/prefectură/mediu şi am solicitat sprijin. Dacă este vreo urgenţă sunaţi la 112 sau pe mine”, a scris pe Facebook Claudiu Constantin, primarul din Lopătari.

Conform evaluării făcute de primar, la familia Ursache, au fost omorâte trei oi, familiei Buzea i-a dispărut o capră, iar la gospodăria Gonţescu a fost stricat acoperişul unei anexe.

”Am transmis toate datele la AJVPS, Prefectură şi Mediu şi le-am solicitat sprijinul pentru extragerea câtorva exemplare din zonă. Da, aşa se numeşte, „extragere de exemplare”, pentru că legea nu dă voie nimănui să-i împuşte. Doar dacă eşti prinţ austriac, poate. Aşa că invit orice prinţ de orice naţie pe la Runcuri. Avem urşi şi brânză bună”, este opinia primarului din Lopătari.

Urşii atacă şi în alte comune din judeţ. La Bisoca, cel mai recent atac al ursului a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, 1/2 iunie, în gospodăria unui localnic din satul Lacurile, comuna Bisoca, Buzău. Sălbăticiunea a lăsat în urma sa cadavrul unui porc şi pagube la grajdul în care a pătruns. 

Pentru a semnala apariţiile din ce în ce mai dese ale urşilor, cu scopul de a-şi avertiza consătenii şi de a atrage atenţia autorităţilor, George Ionaşc, un localnic din Bisoca, a creat un grup pe Facebook unde apar imagini greu de privit.

Vă recomandăm şi:

Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic

Măsura radicală luată de un fermier român sătul să caute în zadar muncitori pentru a strânge recolta

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite