Fântânile arteziene din Crâng, admirate încă din faza probelor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântânile din Crâng sunt aproape gata
Fântânile din Crâng sunt aproape gata

De câteva zile, artezienele din Parcul Crâng sunt în funcţiune, motiv pentru buzoienii aflaţi la plimbare în jurul heleşteului să le pozeze şi filmeze. Se fac teste, spun autorităţile, iar până la inaugurare au mai rămas doar câteva zile.

„Sunt doar probe pe care firma care execută lucrarea le face. La final, lacul va fi curăţat de vegetaţie şi se va ridica nivelul apei”, a precizat Ionuţ Apostu, viceprimar.

Firma din judeţul Vâlcea, specializată în fântâni arteziene, e în probe şi cu cele trei arteziene din Parcul Tineretului, care vor fi şi mai spectaculoase. Aici mai trebuie instalat un sistem de sonorizare. 

Funcţionarea artezienelor va îmbunătăţi, prin oxigenare, şi calitatea apei din lac.Autorităţile au promis că artezienele vor deveni puncte de atracţie pentru buzoieni şi vor înfrumuseţa cele două zone verzi.    

Primarul municipiului Buzău a mai declarat că investiţia face parte din strategia de îmbunătăţire a mediul de viaţa din municipiu după ce s-a constatat că în ultimii zece ani temperatura medie anuală din oraş a crescut cu 1,3 grade Celsius. 

Potrivit proiectului, Parcul Crâng are două fântani arteziene poziţionate simetric faţă de insula mare a lacului, formând litera ”S”. Fiecare arteziană generează zece jeturi verticale care ating o înălţime de 9-10 metri.   

În Parcul Tineretului sunt instalate trei fântâni arteziene. Două dintre ele sunt poziţionate pe partea din dreapta a lacului, în faţa amfiteatrului, şi una pe partea stângă a lacului.    

Fiecare fântână este dotată cu un jet central vertical care atinge înălţimea de 25-30 metri, şase jeturi pe inelul median cu înălţime de 14-15 metri şi 12 jeturi pe inelul exterior cu înălţime de 7-8 metri. 

Fiecare jet este alimentat de o pompă şi spoturi de tip LED care pot fi controlate individual pentru a fi realizate jocuri de apă şi lumină.

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite