Exerciţiu de alarmare publică, joi, la barajul Siriu. DN 10 va fi blocat timp de o oră şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barajul Siriu va constitui scena unui exerciţiu de alarmare publică
Barajul Siriu va constitui scena unui exerciţiu de alarmare publică

Joi, pompierii de la ISU Buzău în colaborare cu autorităţile locale şi societatea care administrează barajul Siriu vor desfăşura un exerciţiu de alarmare publică şi de intervenţie în caz de avarie. Prin acest exerciţiu se urmăreşte verificarea capacităţii de organizare şi conducere a activităţilor de către autorităţile administraţiei locale şi pregătirea locuitorilor din zonă pentru astfel de situaţii.

„Pe timpul simulării, prin sirenele electrice se vor transmite semnalul de „alarmă la dezastre” (care se compune din: 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele) dar şi “încetarea alarmei”(care se compune dintr-un sunet continuu de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute) la finalul exerciţiului”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Buzău.

Locuitorii din zona barajului Siriu sunt sfătuiţi ca la recepţionarea semnalului de alarmă să nu intre în panică şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor.

Din cauza exerciţiului, Drumul Naţional 10, care face legătura între Buzău şi Braşov, va fi restricţionat, joi, timp de o oră şi jumătate. Pentru informarea şoferilor, vor fi instituite puncte în care poliţiştii vor acţiona pentru informarea şi îndrumarea corespunzătoare a conducătorilor auto care se deplasează către Braşov, în localitatea Poieni şi în localitatea Siriu.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite