Dramă în familia unor cunoscuţi notari buzoieni. Tânăra Raluca Filip Colgiu a fost răpusă de leucemie, chiar înainte să beneficieze de un transplant de măduvă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Filip Colgiu, fiica preşedintei Uniunii Notarilor Publici Buzău şi soţia lui Florin Colgiu, fostul preşedinte al tineretului PNL Buzău, a încetat din viaţă în această dimineaţă, după un an de luptă cu o formă gravă de leucemie. Decesul a survenit într-o perioadă în care Raluca se simţea mai bine şi avea motive să spere la însănătoşire. Urma ca săptămâna viitoare să i se facă un transplant de măduvă, donator compatibil fiind tatăl său.

A lăsat în urma sa o fetiţă de trei ani şi o familie îndurerată, care niciodată nu va putea înţelege de ce soarta a fost aşa de cruntă cu o tânără care avea viaţa înainte. Cei din jurul familiei susţin că boala s-ar fi declanşat după ce soţul Ralucăi, Florin Colgiu, a fost arestat în dosarul luării de mită în care este judecat fostul preşedinte al CJ Buzău, Cristi Bîgiu.

Boala i s-a declanşat în urmă cu peste un an şi a fost descoperită într-o zi importantă pentru familia Filip, pe 6 iunie 2015, în timp ce Raluca îşi vizita mama la notariat. În luna aprilie a acestui an, întrucât boala se agravase, după toate eforturile făcute de familie şi medici, prietenii i-au deschis Ralucăi o pagină pe Facebook în care făceau apel disperat către cetăţeni să doneze sânge cu trombocite neapărat necesar pacientei pentru transfuzii. 

Imediat, sute de oameni s-au mobilizat şi au luat cu asalt Centrul de Transfuzii Buzău. Printre donatori s-au numărat militari, lucrători din sistemul de justiţie, dar şi buzoieni care au simţit nevoia să fie alături de o tânără mămică lovită de o asemenea cumplită maladie.

Buzoienii care au susţinut-o şi i-au fost alături Ralucăi în viaţă, şi acum, pe ultimul drum, sunt alături de familia îndurerată şi îşi exprimă, pe FB, un gând de rămas bun faţă de Raluca: ‎"Îmi era drag să o privesc....Creativă, optimistă, politicoasă, rafinată ! După ce am fost la nunta ei, mi s-a strecurat în birou...ţinea în mână o cutiuţă. Mi-a spus că vrea să-mi daruiască ceva anume..... Era o micuţă bombonieră din cristal, în formă de inimă...Nu pot uita gestul acesta extraordinar de generos....Parcă a vrut să lase în urma ei un semn de dragoste ! Nu am lacrimi să o plâng ! Şi nici cuvinte să îmbărbătez familia rămasă în urma ei", scrie Roxana Mihaela Constantinescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite