Dosare penale pentru şase buzoieni care au încălcat regulile din spaţiul de carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Jandarmii au intervenit într-un centru de carantină de la intrare în Buzău pentru detensionarea unei stări conflictuale, respectiv pentru verificarea respectării de către persoanele aflate în carantină a regulilor stabilite de către organele de sănătate publică.

Oamenii legii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, existând suspiciunea rezonabilă că 6 persoane ar fi încălcat regulile stabilite pentru spaţiul de carantină, prin ieşirea din camerele repartizate pentru cazare, pentru a se vizita între ele sau a-şi înmâna diferite obiecte de la o cameră la alta, creând astfel premisele răspândirii bolilor. 

Este vorba despre centrul de carantina de unde provin cele 6 persoane testate pozitiv pentru COVID 19, şi unde sunt cazate mai multe persoane de etnie rromă revenite din Anglia.

În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni, cu sprijijul colegilor din Gruparea Mobila Ploiesti, au acţionat atât independent, cât şi în sistem integrat cu IPJ Buzău, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, iar în urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.000 lei.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi specifice 330 de poliţişti, peste 100 de jandarmi, 162 de poliţişti locali şi 56 de militari ai MApN.

Structurile şi subunităţile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliţiei Locale, au desfăşurat activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 134 persoane. Dintre acestea, 114 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie. 

În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 161 sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare, în valoare totală de peste 215.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 2 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanţelor Militare.

În acest moment, în judeţul Buzău, sunt 215 persoane în carantină, iar 116 persoane sunt izolate la domiciliu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite