Data de la care buzoienii pot face investigaţii RMN la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RMN

Mai sunt câteva săptămâni până când va deveni funcţional noul RMN al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Unitatea buzoiană a fost dotată un aparat de rezonanţă magnetică nucleară de ultimă generaţie, cu un sistem informatic de arhivare a imaginilor medicale.

Buzăul a rămas fără aparat RMN din luna aprilie a acestui an. Singurul aparat care putea face investigaţii de rezonanţă magnetică nucelară aparţinea unei firme private care îşi desfăşura activitatea în Spitalul Judeţean Buzau. 

Firma şi-a mutat activitatea în alt judeţ. La acest moment, bolnavii sunt trimişi la alte spitale din ţară, precum cel din Brăila, Ploieşti sau Bucureşti.

De curând, Spitalul Judeţean Buzău a fost dotat cu RMN-ul primit  printr-un program guvernamental. 

RMN-ul este o investigaţie modernă, complexă şi cu o foarte mare precizie în diagnosticarea unor boli extrem de grave. De la 1 iulie, noul aparat va deveni funcţional. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se numără printre cele 34 de unităţi sanitare din ţară care au primit echipamente medicale de ultimă generatie. 

Tot de la 1 iulie, odată cu punerea în funcţiune a RMN-ului, la Spitalul Judeţean Buzău va funcţiona şi un sistem de arhivare a imaginilor medicale, care vor putea fi transmise inclusiv altor spitale, în vederea unei a doua opinii medicale. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite