Cursuri de formare profesională pentru angajaţii din centrele socio-medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de Cruce Roşie din România organizează, începând de săptămâna viitoare, cursuri gratuite de formare profesională pentru îngrijitoare copii, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

Cursurile sunt organizate în 18 judeţe, printre care şi Buzăul, împreună cu asociaţia Catalactica, şi vizează personalul angajat în centrele medico-sociale. La finalul cursurilor, beneficiarii vor primi şi o subvenţie în valoare de 480 de lei fiecare. 

Cursul de formare profesională de îngrijitoare copil vine în sprijinul personalului necalificat din centrele pentru copii şi din spitale, iar cei care doresc să le urmeze trebuie să aibă între 18 şi 64 de ani şi minimum 8 clase absolvite. 

Pentru prima serie de beneficiari, cursul va începe chiar de săptămâna viitoare şi se va finaliza peste aproxamativ trei luni. 

Cursurile de calificare profesională desfăşurate de Crucea  Roşie se vor finaliza cu o diplomă atestată de Autoritatea naţională a calificărilor, şi este valabilă şi la nivel internaţional. Pe o perioadă de trei luni, cursanţii vor învăţa absolut tot ce este necesar de ştiut despre îngrijirea unui copil aflat într-o instituţie socio-medicală. 

Cursurile de calificare profesională organizate la Buzău de Crucea Roşie se vor desfăşura până în toamna anului viitor. Următoarele clase formate vor fi de infirmieri, brancardieri sau îngrijire bătrâni. 

Citeşte şi: VIDEO Viile buzoienilor, distruse în mare parte de mană şi făinare. Vinul va fi mult mai puţin şi mai scump

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite