Pleacă și ultimii medici ai secției de cardiologie a Spitalului Județean Buzău

0
Publicat:

Cardiologia Spitalului Județean Buzău, una dintre cele mai importante secții ale unității medicale, traversează o perioadă critică. A ajuns în pragul blocajului, după ce ambii medici specialiști care profesează aici au anunțat conducerea unității că intenționează să plece din Buzău.

spital buzau jpeg

Cei doi medici cardiologi acuză volumul foarte mare de muncă și responsabilitatea imensă. Medicii au fost convinși să mai rămână măcar până la data de 1 octombrie 2022, în urma unei întâlniri cu administrația unității medicale care se află în subordinea Consiliului Județean.

Până atunci, conducerea spitalului trebuie să găsească însă înlocuitori, pentru a nu permite intrarea secției în colaps. În caz contrar, o soluția ar fi internarea bolnavilor cu forme grave de boală la ATI și chiar transferul acestora la spitale din regiune, precum cel din Ploiești, Focșani sau București.

Peste 20 de posturi sunt vacante

Criza de medici la Spitalul Județean Buzău, atât cardiologi, cât și de altă specialitate, persistă de ceva vreme. Posturile vacante au fost scoase periodic la concurs, însă foarte puțini candidați s-au arătat interesați să vină la Buzău.

Este nevoie de specialişti cardiologi, de medicină internă, gastroenterologie, ATI, medicină de urgentă, neurologie, dar şi pe alte specializări. În ciuda eforturilor conducerii spitalului şi Consiliului Judeţean, prea puţini medici au ales să vină să profeseze la Buzău.

În acest an, deşi au fost vacantate, lunar, foarte multe posturi, doar trei medici au optat pentru un job la cel mai mare spital din judeţul Buzău.

Un medic nou angajat la Spitalul Judeţean Buzău va beneficia, timp de șase luni de la data angajării, de stimulentele financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. Există şi o condiţie: el trebuie să lucreze în cadrul spitalului cel puţin doi ani.

Totodată, pentru tinerii specialişti, unitatea susţine costurile aferente contractelor de chirie şi utilităţi în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite