Cu o mână lovea polițiștii, iar cu cealaltă ținea un bebeluș în brațe. Întâmplarea a avut loc în Buzău

0
Publicat:

Polițiștii chemați să aplaneze un scandal, într-o gospodărie din localitatea buzoiană Brăești, au avut de furcă serios cu un bărbat de 36 de ani, băut și extrem de agresiv.

Bărbatul și-a agresat soția apoi s-a luptat cu polițiștii DURSA Arhivă
Bărbatul și-a agresat soția apoi s-a luptat cu polițiștii DURSA Arhivă

În momentul în care polițiștii au vrut să-l liniștească, agresorul și-a luat în brațe copilul de 11 luni și l-a folosit drept scut pentru a nu fi încătușat de oamenii legii.

În timpul negocierilor care au durat câteva ore, chiar și cu bebelușul în brațe, agresorul a încercat să îi atace pe polițiști. Incidentul a avut loc pe data de 17 ianuarie 2023, iar pe 19 ianuarie, în urma probatoriului administrat, instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 36 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Potrivit IPJ Buzău, în seara de 17 ianuarie 2023, polițiștii Secției de poliție rurală Pârscov au fost sesizati prin apel la 112 cu privire la un caz de violență domestică în Brăești.

La fața locului s-a deplasat de îndată un echipaj de poliție pentru a verifica cele semnalate, pe o cale de acces către imobilul indicat fiind identificat un bărbat de 36 de ani, care se deplasa pe jos, cu un minor de 11 luni în brațe, acesta manifestând o atitudine agresivă pe fondul unui conflict cu soția.

„Comportamentul agresiv al bărbatului a continuat și în relație cu polițiștii, cărora le-ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență și ar fi încercat să-i agreseze. Bărbatul ar fi profitat de faptul că ținea în brațe minorul, pentru a îngreuna intervenția polițiștilor”, a transmis IPJ Buzău.

La misiune au fost dirijate forțe suplimentare la fața locului, iar in momentul în care intervenția nu a mai prezentat risc pentru copil, acesta fiind în siguranță, bărbatul a fost imobilizat și a fost înlăturată starea de pericol. Pe numele său, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au demarat cercetări pentru violență în familie.

De asemenea, în data de 18 ianuarie 2023, în urma probatorului administrat și a plângerii formulate de către doi dintre polițiștii care au intervenit la cazul de violență domestică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a dispus continuarea urmăririi penale față de agresor pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, totodată fiind luată măsura reținerii față de acesta pentru 24 de ore. Joi, 19 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite