Comedii româneşti de succes, joi şi vineri seară, în amfiteatrul din Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău îi invită şi săptămâna aceasta pe buzoieni să vizioneze filme româneşti de calitate în amfiteatrul din Parcul Tineretului. Astfel, joi seară, va rula filmul „ Funeralii fericite”, iar vineri seară se va proiecta filmul  „Mamaia”. Filmele sunt difuzate de la ora 21.00 iar intrarea este liberă.

 Joi seară, buzoienii vor avea parte de o comedia „Funeralii fericite” a cărei regie este semnată de Horaţiu Mălăele. Filmul prezintă problema a trei imigranţi care trăiesc într-un cartier periferic din Bucureşti, şi care îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri. De aici începe distracţia.

Vineri seară, organizatorii au pregătit o nouă comedie al cărui scenariul aparţine lui Collin Blair, după o idee a lui Bogdan Mirică. „Mamaia” spune povestea bătrânei Matilda, interpretată de Stela Popescu, nevoită să ţină piept unui afacerist feroce, un rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe mansarda ei. Tănase, un individ fără scrupule şi conştiinţă, şi-a construit întreaga avere înşelând persoanele în vârstă şi luându-le apoi casele. Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase recurge la cele mai josnice metode de evacuare, totuşi simpatica doamnă nu numai că e foarte hotărâtă, dar e şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea. De partea ei se afla o tânără plină de surprize, vechi prieteni, mulţi colegi şi o doză foarte mare de noroc.

Citeşte şi: VIDEO Efectele embargoului impus de Rusia. Fermă pomicolă din Buzău, nevoită să caute noi clienţi pentru prune

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite