Claudiu Ionescu, fotbalistul lui Poli Timişoara, vrea să revină la Buzău ca antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă mâine s-ar organiza un sondaj de opinie printre buzoieni, pentru desemnarea celui mai bun fotbalist în activitate, care provine din oraşul lor, aproape toţi l-ar propune pe Claudiu Ionescu. Buzoianul a contribbuit la promovarea Gloriei în prima ligă, a jucat apoi la Steaua iar acum este în lotul echipei Poli Timişoara.

Claudiu a început să joace fotbal, când era în clasa a treia. „Părinţii mei, tata şi mama, au vrut să mă vadă fotbalist. Eu mai am un frate care şi el a jucat fotbal, însă la nivelul diviziei C. Când aveam 9 ani, am venit la un trial organizat de domnul Linţă, Dumnezeu să-l ierte,. M-a selecţionat şi m-a adus apoi la Gloria Buzău, la grupa 1983 unde l-am avut antrenor pe domnul Nicolae Anton, care este antrenor şi acum, la echipa mare”, spune Claudiu.

Soarta i-a fost favorabilă încă din zorii carierei de fotbalist. „Am câştigat un turneu de copii speranţe, la 12 ani iar la 14 ani am plecat la Rapid, la transferul domnului Sichitiu şi Mircea Lucescu. La tineret, în 1998 am câştigat campionatul de tineret, cu Rapid”, îşi aminteşte fotbalistul buzoian.

Claudiu Ionescu a intrat în lumea bună a fotbalului, direct în Divizia B, înainte să împlinească vârsta majoratului. A fost legitimat la Magnetica Bucureşti, Cimentul Fieni, Poli Iaşi şi Gloria Buzău, pe care a ajutat-o să promoveze în anul 2007. În liga 1 a jucat la Gloria Buzău, Steaua Bucureşti şi în prezent la Poli Timişoara.

„Cel mai plăcut moment al carierei a fost promovarea în prima ligă, alături de Gloria Buzău. A fost o emulaţie din partea tuturor, a buzoienilor, a autorităţilor. Nu ştiu dacă am jucat atunci fără cel puţin 15.000 de spectatori în tribune. Era stadionul plin şi venea toată lumea din oraş”, îşi aminteşte Claudiu.

Claudiu este legitimat în prezent la Poli Timişoara însă nu a mai prins prima echipă de mult timp, fapt ce îl nemulţumeşte. „Am avut o perioadă mai dificilă când nu am evoluat iar pentru noi, fotbaliştii, se cunoaşte dacă nu joci. Sper ca acum, la începutul noului sezon să depăşesc, să le trec. Ţin un regim alimentar drastic fiindcă am probleme mari cu greutatea iar dacă stau chiar şi un weekend iau şi trei kilograme”, spune fotbalistul.

Buzoianul a fost la Naţionala de juniori şi tineret iar dorinţa lui cea mai marev este să joace măcar o dată la selecţionata mare. „S-au schimbat generaţiile şi vin mereu jucători noi. Trebuie să recunoaştem că nici valorile nu mai sunt aceleaşi, ca pe vremuri. Eu cred că se lucrează bine şi acum la antrenamente, dar nu s-a găsit încă soluţia perfectă. Răzvan Lucescu cred însă că va face treabă bună în următoarea perioadă”, spune Claudiu Ionescu.
 
Ce îţi place? „Îmi place fotbalul, îmi ador familia şi îmi place să petrec timp cu prietenii mei. Îmi place maşina pe care o am acum, un Tuareg de care sunt foarte încântat. Îmi mai plac cârnaţii de Pleşcoi, care au făcut deja furori printre colegii mei de la club, Mera, Bourceanu, care îmi cer mereu să le duc cârnaţi de la Buzău”.

Ce nu îţi place? „Nu îmi plac gropile din asfalt. Am trecut zilele trecute pe Transilvaniei şi erau multe cratere. Apoi, nu îmi place sărăcia. Parcă ne întoarcem înapoi în timp, pentru că vezi aceleaşi feţe crispate, de necazuri. Pentru toată lumea e greu acum, chiar şi pentru fotbalişti. Se câştiga destul de bine dar şi cheltuielile sunt pe măsură”.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum este familistul Cladiu Ionescu? „Mai întâi vreau să vă spun că sunt căsătorit de cinci ani, pe care îi împlinesc în septembrie, şi am un copil de şapte luni, Alexandru. Soţia mea, Daniela, mi l-a dăruit şi este cel mai frumos cadou. Iau familia cu mine pe unde mă duc pentru că vreau ca cel mic să simtă că are tată, nu să plângă atunci când îl iau în braţe”.

Ce modele de fotbalişti ai? „Toţi am trăit, am copilărit cu Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu şi pot spune că toţi au fost un model pentru fiecare dar mie de Zidane mi-a plăcut cel mai mult. Era inteligent, avea tehnica lui, aparte, şi se făcea plăcut prin evoluţia sa”.

Cum îţi vezi viitorul? „Încerc să rămân în fotbal pentru că asta ştiu să fac. Ideal ar fi să revin acasă, mai ales că avem un stadion foarte frumos. Am înţeles că acum este destul de greu, pentru că şi noi le-am lăsat o moştenire grea, minus opt puncte”.

PROFIL
Născut pe data de 20.03.1983, în municipiul Buzău
Ocupaţia - fotbalist
Familie - căsătorit, un copil


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite