Ce riscă pietonii şi autoturismele care parcurg singura punte de acces către satul buzoian Manasia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din satul Manasia, comuna Cernăteşti, pleacă de acasă în fiecare zi cu teama în suflet. Singura cale de acces către ei este o punte pentru trafic uşor care se degradează pe zi ce trece. Nu este zi să nu se blocheze o maşină minute în şir pentru că traversele din tablă sunt sparte în multe locuri şi roţile se prind în ele.

În ceea ce îi priveşte pe pietoni, aceştia riscă oricând să cadă în apă pentru că plasa de pe margine s-a găurit.

Oamenii sunt îngrijoraţi pentru că în fiecare dimineaţă şi la prânz copiIi lor sunt nevoiţi să treacă peste podeţul periculos, pentru a ajunge pe partea cealaltă a râului unde îi aşteaptă şi îi lasă microbuzul şcolar.

Cu toţii se roagă pentru sănătate, pentru că nici ambulanţa nu are cum să ajungă la un bolnav, întrucât limita maximă de tonaj este de 3,5 tone, iar de maşina de pompieri nici nu mai poate fi vorba. Salvatorii ar fi nevoiţi, în cazul în care ar fi solicitaţi la un incendiu, să traverseze albia râului, lucru care ar întârzia intervenţia.

Câţiva locuitori din comună au tras un semnal de alarmă şi pe Facebook, acolo unde au postat fotografii cu o maşină prinsă între fiarele podului, însoţite de un mesaj. 

„Cernatesti, Buzău, România, 19.09 2016. Asta e România europeana în care autorităţilor le păsa. Vinovaţi? Noi toţi, fiindcă asistam nepăsători la promisiuni şi batjocura. Da, noi, fiindcă ne încăpăţânam să credem că va fi mai bine” a scris pe reţeaua de socializare Mihaela Bălan, o profesoară care face naveta zilnic cu maşina pe puntea de la Manasia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite