Câştigătoare a concursului Next Star, are nevoie de bani ca să aducă acasă sicriul tatălui mort în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doiniţa şi tatăl ei, în finala Next Star
Doiniţa şi tatăl ei, în finala Next Star

Tatăl Doiniţei Ioniţă, copila din Râmnicu Sărat care face senzaţie cu vocea ei la concursurile de talente, a murit pe un şantier din Franţa, iar familia nu are cu ce să-i aducă trupul acasă. Era singurul întreţinător al familiei, după ce mama s-a lăsat de serviciu pentru a se ocupa de cariera fiicei.

Gică Ioniţă (49 de ani) a murit în timp ce lucra în construcţii, la ridicarea unei case, în localitatea Nanterre-ville, de lângă Paris. Luni, după orele prânzului, pe o căldură năucitoare, buzoianul a făcut un infarct după ce a făcut efort peste măsură apoi a băut un pahar cu suc scos de la frigider. În următoarele 30 de minute, a mai suferit un infarct, apoi a decedat în ambulanţa care îl transporta la spital.

”Luni, pe la ora 13.00, a sunat acasă şi ne-a întrebat dacă suntem bine, apoi ne-a zis să avem grijă cu căldura, de parcă a simţit ceva. Am înţeles cu după aceea a tras de o grindă de beton, iar la scurt timp proprietarul unde lucra i-a dat o cola rece, după care a căzut din picioare. Proprietaru a aruncat apă peste el, a sunat la ambulanţă, dar nu -sa mai putut face nimic”, ne-a spus Lucica Marcu, soţia victimei.

Tatăl a trei fete, cea mai mică fiind Doiniţa, Gică Ioniţă zace de patru zile fără suflare în morga unui spital din Franţa. Familiei îi trebuie cel puţin 3.000 de euro pentru a achita unei firme de pompe funebre aducerea în ţară a sicriului. 

”Am vorbit cu fiica cea mare care este cu ginerele meu acolo şi fac toate formalităţile pentru a aduce sicriul acasă şi am aflat că numai pentru firma de pompe funebre trebuie să achităm 2.850 de euro să-l aducă direct în poartă. La spital mai sunt nişte costuri pentru resuscitare, autopsie, pentru că lucra la negru şi nu avea asigurare de sănătate. Avem strânşi doar jumătate din aceşti bani, pentru că ne-au ajutat oameni de bine din Franţa”, ne-a declarat soţia bărbatului mort la muncă, în Franţa.

Gică Ioniţă era susţinătorul financiar al familiei şi al carierei în muzică a Doiniţei Ioniţă, fata de 14 ani care în ultima perioadă a impresionat o ţară întreagă cu vocea ei, la festivaluri şi concursuri de talente. 

”Vei rămâne veşnic în inima mea, tăticule”, a scris Doiniţa pe Facebook, copila fiind extrem de afectată de moartea tatălui ei. Râmniceanca a câştigat trofeele unor festivaluuri precum ”Mihaela Runceanu”, a fost câştigătoarea ”Next Star” din 2015 iar anul acesta a ajuns în semifinala emisiunii ”Românii au talent”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite