Campanie pe Facebook, pentru reabilitarea drumului turistic spre Muzeul Chihlimbarului de la Colţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craterele s-au înmulţit în această iarnă pe DC 69 Pătârlagele - Colţi                               FOTO: Facebook
Craterele s-au înmulţit în această iarnă pe DC 69 Pătârlagele - Colţi                               FOTO: Facebook

Un grup de localnici din comuna buzoiană Colţi a creat de curând un cont pe Facebook, special pentru a promova obiectivele turistice ale zonei. Iniţiativa a debutat cu lansarea unei petiţii online pentru reabilitarea drumului judeţean ce leagă DN 10 de comuna Colţi, care în ultimele luni a devenit aproape impracticabil din cauza craterelor.

Campania intitulată ”Petiţie pentru reabilitarea drumului comunal 69 Pătârlagele-Colţi” este destinată administraţiei oraşului Pătârlagele, pe raza căruia drumul are o lungime de opt kilometri, Consiliului Judeţean Buzău şi Guvernului României. 

Mesajul începe cu o scurtă prezentare: "Colţi este o comună din judeţul Buzău, Muntenia, România, formată din satele Aluniş, Colţi (reşedinţa), Colţii de Jos şi Muscelu Cărămăneşti. Comuna se află în zona montană a judeţului şi este cunoscută pentru Muzeul Chihlimbarului, singurul din România şi pentru biserica din piatră de la Aluniş. Comuna se află în Munţii Buzăului, în nord-vestul judeţului, şi cuprinde mare parte din cursul superior al râului Sibiciu, un mic afluent al Buzăului. Este deservită de drumul comunal 69 care o leagă de oraşul Pătârlagele din valea Buzăului”. 

”Cetăţeni, foşti şi actuali locuitori sau vizitatori ai comunelor (oraşului)Pătârlagele, zona Sibiciu-Valea Sibiciului şi Colţi, vă rugăm să fiţi alături de noi în demersul nostru prin care solicităm autorităţilor să reabiliteze drumul comunal 69 pe ruta Pătârlagele-Colţi, semnând această petiţie”, se arată în finalul apelului pentru girarea campaniei.

În numai cinci zile de la lansarea campaniei, s-au strâns peste 200 de semnături atât de la buzoieni, cât şi de la turişti din toată ţara, chiar şi din străinătate. În mesajele postate, mulţi dintre semnatari şi-au exprimat dezamăgirea faţă de ignoranţa autorităţilor. ”Aş mai veni cu plăcere în zonă dar când văd craterele alea mă ia cu groază!”, scrie Emilia Untea, pe pagina de Facebook dedicată campaniei.

Drumul comunal 69 este distrus pe aproape toată lungimea sa de zece kilometri. Sunt promisiuni ca măcar o porţiune să fie refăcută în această vară. ”Tocmai am fost la Consiliul Judeţean şi ni s-a spus că imediat ce se încălzeşte vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea a trei kilometri de drum. Tot e ceva, dar pentru restul nu ştim ce rezolvare o să fie. Din fericire, încă mai ajung turişti la Colţi, sâmbăta şi duminica, însă dacă drumul era bun, sigur aveam mult mai mulţi vizitatori”, a declarat Pavel Rădulescu, primarul din Colţi.

La înrunirea cu primarii, conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că anul 2013 va fi unul al investiţiilor în infrastructura cu potenţial turistic.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite