Campanie a Protecţiei Copilului din Buzău: echipe de asistenţi vor merge în toate comunele din judeţ ca să descopere cazuri de copii neglijaţi sau abuzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Sub sloganul „Respectarea drepturilor copilului începe de acasă”, Direcţia pentru Protecţia Copilului Buzău lansează o campanie care, deşi se axează pe informare şi prevenire, vizează şi depistarea eventualelor cazuri de abuz asupra copiilor sau orice fel de încălcare a drepturilor acestora. Lansarea campaniei coincide cu împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

În următoarele şase sau opt luni, în funcţie şi de condiţiile meteo din această iarnă, şapte echipe formate din câte doi sau trei specialişti din cadrul DGASPC se vor deplasa în toate localităţile judeţului. 

Aceştia vor avea întâlniri atât cu autorităţile, cât şi cu comunităţile, cu medicii de familie, cu asistenţii sociali şi mediatorii sanitari, în cadrul cărora le vor fi prezentate drepturile copilului prevăzute în legislaţia românească şi cea internaţională şi vor discuta modalităţile în care aceste drepturi trebuie respectate.

Asistenţii DGASPC care se vor merge pe teren vor urmări totodată şi depistarea eventualelor situaţi în care copiii sunt supuşi unor astfel de tratamente, urmând să ia masurile care se impun.

Directorul DGASPC Buzău, Loredana Dorobanţu, a declarat că decizia demarării acestei campanii a fost luată ca urmare a creşterii numărului de abuzuri asupra copiilor, raportate la DGASPC Buzău. Din păcate, fenomenul se află pe un trend ascendent în ultimii ani. Doar în ultimul an, 170 de copii au fost plasaţi sub protecţie în regim de urgenţă de către DGASPC Buzău, din cuza abuzurilor la care au fost supuşi. 

„Oricât de bună protecţie le putem oferi noi, ideal pentru copii este să fie acasă, nu instituţionalizaţi. Din păcate, însă, cele mai multe abuzuri se întâmplă acasă sau în familia extinsă”, a precizat directorul DGASPC, Loredana Dorobanţu. 

Campania DGASPC este derulată în parteneriat cu Consiliul Judeţean, UNICEF România şi Liceul de Arte ”Margareta Sterian” ai cărui elevi au realizat un film educaţional bazat pe tematica respectării drepturilor copilului, care va fi proiectat cu ocazia întâlnirilor ce vor avea loc în teritoriu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite