Camion încărcat cu lemne, confiscat de jandarmii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IJJ Buzău
Sursa IJJ Buzău

În ultima perioadă, echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au constatat mai multe acţiuni ilicite în ceea ce priveşte circulaţia materialului lemnos. Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca a confiscat marţi un camion cu peste 40 mc de lemne.

În timpul unei misiuni, jandarmii au remarcat faptul că un ansamblu de vehicule, cap tractor şi remorcă, a executat două transporturi de material lemnos iar în aplicaţia IWood Tracking figura cu un singur aviz de însoţire emis.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că era transportată o cantitate de 43,36 mc masă lemnoasă.

Având în vedere aspectele constatate, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de transport material lemnos peste cantitatea de 10 mc fără a avea documente de provenienţă. 

Totodată, a fost dispusă şi măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos şi a ansamblului de vehicule folosit pentru transport.

Pentru oprirea autovehiculului şi stabilirea cantităţii de material lemnos, jandarmii au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul I.P.J. Buzău şi Ocolul Silvic Cislău.

În ultima perioadă, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au constatat alte patru fapte de natură contravenţională prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea şi sanctionarea contravenţiilor silvice ocazie cu care au fost aplicate amenzi în valoare de 2.500 lei şi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 5,5 mc masă lemnoasă.

În perioada următoare, jandarmii buzoieni vor intensifica astfel de acţiuni, independent sau în cooperare cu celelalte instituţii, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în ceea ce priveşte circulaţia materialului lemnos.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite