Buzoienii vor putea divorţa la Starea Civilă plătind 500 de lei. Vezi aici care sunt documentele necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna februarie, buzoienii care au de gând să divorţeze o vor putea face mult mai uşor, fără un proces îndelungat în instanţă.

La şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din 27 ianuarie va fi dezbătută şi stabiliarea taxei speciale pentru desfacerea căsătoriei, care se ridică la suma de 500 de lei.

Taxa va fi achitată anticipat la Direcţia Economică din cadrul Primăriei de către soţi, iar procedurile de divorţ se vor desfăşura la Starea Civilă.


Veniturile obţinute din taxă se vor utiliza integral pentru acoperirea cheltuielilor necesare activităţii de stare civilă, precum şi pentru finanţarea altor cheltuieli curente de întreţinere şi funcţionare a acestui serviciu public.

Soţii care vor să divorţeze cât mai repede şi apelează la serviciile Stării Civile trebuie să nu aibă copii minori. Actele necesare sunt certificatele de naştere ale soţilor, documentele de identitate, certificatul de căsătorie şi o declaraţie notarială privind ultima locuinţă comună. Cererea de divorţ se depune de soţi împreună atunci când se achită taxa.

Ofiţerul de stare civilă sau notarul public înregistrează cererea şi le acordă un termen de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de divorţ.

La expirarea acestui termen, ofiţerul de stare civilă eliberează certificatul de divorţ fără să facă vreo menţiune cu privire la culpa soţilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite