Buzoienii scapă de scumpirea serviciilor de ridicare a gunoiului. Precizarea vine din partea unuia dintre viceprimari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gunoiul menajer nu se va scumpi! Este anunţul viceprimarului Ionuţ Apostu, postat pe Facebook, în care spune că taxa de depozitare se va aplica, însă doar administraţiilor care nu îndeplinesc ţintele de reciclare ce vor fi stabilite prin Ordonanţă de Urgenţă.

Directorul RER Buzău, Liviu Mocanu, anunţa nu cu mult timp în urmă că irma de salubritate a trimis la Primărie documentaţia pentru majorarea preţului de la 11 lei la minim 13 lei de persoană. Măsura era o consecinţă a instituirii de către Ministerul Mediului a unei accize pe tona de deşeuri depozitate la groapa de gunoi de la Gălbinaşi.

”Nu este cazul Buzăului”, a scris în această dimineaţă pe Facebook viceprimarul Ionuţ Apostu, deoarece Buzăul beneficiază de serviciile unei staţii de sortare, Programul Sacul Galben şi reciclează aproape 45 la sută din cantităţile colectate.

”Nu se pune problema pentru că Primăria va îndeplini sarcinile care vor fi stabilite de Ministerul Mediului prin ordonanţă de urgenţă. Taxa se va aplica, însă vor fi stabilite nişte target-uri pentru că România şi-a asumat ca ţintă până în 2020 ca 50 la sută din deşeurile colectate să fie reciclate. Dar, noi, având şi staţia de sortare şi programul Sacul Galben al celor de la RER, deja suntem acum undeva la 45 la sută reciclare. Deci, noi, automat dacă ne vom îndeplini obiectivul fixat în Ordonanţa de Urgenţă nici nu se pune problema scumpirii gunoiului. Pentru că această taxă operatorii o percepeau populaţiei”, a declarat Ionuţ Apostu. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite