Buzoienii sar în ajutorul refugiaţilor din Ucraina. În acest scop a fost lansat un grup pe Facebook VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Buzău
Sursa Primăria Buzău

Numărul refugiaţilor din Ucraina care ajung la Buzău continuă să crească. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în municipiul Buzău au ajuns 40 de familii de ucraineni, dintre care cinci şi-au exprimat dorinţa de a rămâne deocamdată în oraş.

În paralel cu primirea refugiaţilor, la Buzău au loc ample campanii de strângere de donaţii pentru ucraineni. Apelul lansat de autorităţile locale la începutul săptămânii nu a rămas fără ecou. 

În doar câteva zile, la Vila Albatros din Parcul Marghiloman s-au strâns cantităţi importante de alimente neperisabile, haine, pături sau alte produse pentru persoanele care au fugit din calea războiului şi s-au adăpostit în România.

Trei transporturi de ajutoare au plecat deja de la Buzău spre judeţele de la graniţă, iar autorităţile pregătesc un alt transport de zece tone care, cu ajutorul Crucii Roşii, va porni de la Buzău cu destinaţia Ucraina.

Pentru a centraliza activităţile umanitare demarate de buzoieni, Fundaţia Comunitară Buzău a lansat pe Facebook grupul ”Buzăul Sprijină Refugiaţii Ucraineni - Ukrainian Refugee Support Buzau”, care este destinat voluntarilor, donatorilor, ”tuturor celor care vor să se implice să-i ajutăm pe vecinii noştri din Ucraina care au venit în Judeţul Buzău”. 

Partenerii campaniei sunt Primăria Municipiului Buzău şi Crucea Roşie Buzău.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite