Buzău: Rămân doar 13 posturi de poliţie rurală din 80

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile de poliţie din zonele rurale se reorganizează. Din cele 80 de care există în acest moment în judeţ, vor mai rămâne doar 13. Reorganizarea poliţiei lasă fiecare comună în grija unui singur agent şi totodată sperie şi oamenii de la sate care cred că nu vor mai păziţi aşa cum trebuie de răufăcători.

Prefectura Buzău va organiza o întâlnire cu primarii localităţilor buzoiene şi cu comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru a pune la punct reorganizarea. „Se pun la punct toate detaliile pentru organizarea de secţii de poliţie, am ajuns la concluzia că nu se pot desfiinţa două posturi, cele din Gura Teghii şi Siriu, celalalte se vor transforma în secţii zonale, la nivel judeţean vor fi 13 secţii. Zilnic între 08.00- 16.00 va fi prezent în post un singur poliţist, apoi va intra o patrulă care va merge în mai multe localităţi, adică se va asigura permanenţă", a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Decizie contestată

Acest proiect nu îi bucură deloc pe poliţiştii din zona rurală şi nici pe localnici. Aceştia consideră că o singură patrulă nu poate acoperi mai multe localităţi, ceea ce va duce la creşterea infracţionalităţii. „Va fi mai greu şi pentru colegii noştri, care vor fi nevoiţi să facă naveta în alte localităţi şi totodată va creşte infracţionalitatea, pentru că necesită timp să ajungi dintr-o localitate în alta în cazul unui eveniment. Ce se va întâmpla dacă se vor petrece două evenimente în acelaşi timp în localităţi diferite?", a declarat Gabriel Dragomir, liderul sindical al poliţiştilor buzoieni.

Singura veste bună pentru poliţişti este că nu se vor face concedieri odată cu reorganizarea posturilor de poliţie rurală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite