Buzău: "Din nou în zid", volumul de debut al unei ziariste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea volumului "Din nou în zid" al Nicoletei Gâlmeanu
Lansarea volumului "Din nou în zid" al Nicoletei Gâlmeanu

Biblioteca Judeţeană a găzduit ieri lansarea volumului „Din nou în zid" a Nicoletei Gâlmeanu. În aula „Basil Iorgulescu" a bibliotecii au fost prezenţi mai mulţi membri buzoieni ai Uniunii Scriitorilor, precum Marin Ifrim, Nicolae Pogonaru, Lucian Mănăilescu sau Nicolae Gâlmeanu.

Aceştia au fost alături de autoarea Nicoleta Gâlmeanu la debutul său în poezie. „Din nou în zid" este primul volum de versuri al Nicoletei Gâlmeanu , poezii scrise în ultimii 2- 3 ani. Cartea conţine 39 de poeme, cifra semnificând o dată aniversară. După mai mulţi ani petrecuţi în presa buzoiană, Nicoleta a reuşit să pună pe hârtie sub formă de versuri starea sa psihică.

„M-am întrebat de multe ori dacă durerea creaţiei nu derivă din fascinaţia mea pentru Ana lui Manole. Ea a sfârşit în zidurile construcţiei Casei Domnului pentru ca aceasta să dăinuie în timp frumoasă şi mereu tânără precum sufletul ei. Actul zidirii proiectează fapta umană la începuturi, o repetare a cosmogoniei, cum spunea Mircea Eliade", scrie Nicoleta Gâlmeanu în prefaţa volumului său. Scriitoarea mai are în lucru alte două volume de proză, unul dintre ele va fi lansat în scurt timp, iar celălalt ar urma să apară spre sfârşitul acestui an.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite