Bucătari asiatici s-au întrecut în meniuri româneşti de Ziua Naţională: fasolea cu ciolan, la loc de cinste VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Cristi Ice şi ajutoarele sale din Nepal
Chef Cristi Ice şi ajutoarele sale din Nepal

De Ziua Naţională a României, cei 15 angajaţi străini ai unui restaurant buzoian cunoscut pentru meniurile exotice s-au ambiţionat să gătească exclusiv româneşte, îndrumaţi de un maestru bucătar de-al locului. A fost modul prin care asiaticii au arătat recunoştinţă celor care i-au ajutat să-şi întreţină familiile rămase acasă.

Fasolea cu ciolan, varza călită cu mămăligă şi berbecuţii la proţap sunt câteva dintre bunătăţile pentru prepararea cărora armata de bucătari asiatici a fost mobilizată de Chef Cristi Ice.

Fiecare a primit câte o sarcină în nobila misiune culinară organizată în curtea restaurantului Garden, de pe şoseaua de centură a Buzăului.

Unii s-au îngrijit de berbecuţii la proţap, au făcut mămăliga, după care au perpelit-o pe grill, iar alţii au gătit fasolea şi varza, extrem de atenţi să nu rateze nimic din indicaţiile oferite de Chef Cristi Ice. 

Şi acesta a fost curios, la rândul său,  să fure din priceperea colegilor săi exotici.

”La varza noastră, mi-au spus că prepară şi ei la fel, dar o servesc cu orez şi cu mazăre prăjită într-un unt care se fabrică numai la ei. La fasole, au spus că prăjeala noastră diferă de baza lor, adică nu au verdeaţa, ceapa, jumările sau cârnaţii. Au învăţat însă repede”, declară Chef Cristi Ice.
buzau

Nepalezul Robi este unul dintre cei mai experimentaţi bucătari angrenaţi în pregătirea mesei festive de la restaurantul buzoian. Mărturiseşte că a învăţat multe despre bucătăria românească în cei trei ani de contract cu diverşi angajatori din ţara noastră.

”Azi facem fasole cu ciolan, varză cu ciolan, pomana porcului, avem şi grătar de miel, iar în bucătătria interioară facem şi sarmale. Am gustat din toate şi pot să spun că, într-adevăr, simţi tot ce mănânci. Mi-a plăcut mereu să învăţ să gătesc mâncăruri europene, aşa cum fac şi acum, aici”, spune Robi.

nepalezi

Bucătarul, în vârstă de 31 de ani, mărturiseşte că a descoperit până acum multe multe motive să-I aprecieze pe români. Ar vrea să se stabilească în România şi spune cu multă bucurie pe chip că un prim pas în demersul său este ca şi făcut.  

”Peste o lună, soţia mea va începe un contract, în Sibiu, deci vom fi amândoi în România şi ne-ar plăcea să să stăm cât mai mult aici, chiar să ne facem un viitor în România, unde avem cu totul alte condiţii de trai şi o viaţă mai sigură decât acasă”, declară Robi. 

buzau

Sucklal s-a alăturat grupului de nepalezi angajaţi la restaurantul Garden în urmă cu doar două luni. A sosit cu un bagaj de reţete internaţionale acumulat în zece ani de gătit în restaurante din Dubai. Sucklal a ţinut să guste din toate mâncărurile pe care le-a preparat în cea mai importantă zi a românilor.

”Este foarte gustoasă mâncarea românească şi mă bucur că am învăţat reţetele acestora de la Chef Cristi. Am constatat că nu diferă mult ca mod de preparare de ce ştim noi, din bucătăria internaţională. Au însă alte denumiri şi mai diferă condimentele folosite”, spune Sucklal.

Turiştii care au trecut pragul restaurantului buzoian de Ziua Naţională au imortalizat scenele de spectacol culinar, pus în scenă de bucătarii asiatici.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite