Benone Sinulescu, despre usturoiul care-i poartă numele: „După ce îl primesc, să staţi departe de mine!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benone Sinulescu este pasionat de grădinărit    Sursa: Facebook.com/Benone Sinulescu
Benone Sinulescu este pasionat de grădinărit    Sursa: Facebook.com/Benone Sinulescu

Usturoiul Benone, cultivat pentru prima oară la Râmnicelu, în judeţul Buzău, stârneşte curiozitatea chiar celui care i-a inspirat pe producătorii lui la botezarea noului soi. Cunoscutul rapsod Benone Sinulescu spune că este onorat de acest gest, mai ales că vine de la buzoienii săi.

Decis să relanseze tradiţia cultivării usturoiului în apropiere de Râmnicu Sărat, fermierul buzoian Valentin Jecu a apelat la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare în Legumiculură din Buzău pentru a-i dezvolta un sortiment rezistent şi gustos. 

Cercetătorii de aici au reuşit să preia de la grădinari din Râmnicelu soiurile locale aflate în pericol de dispariţie şi să dezvolte altele noi. 

Dintre acestea, usturoiul Benone a fost deja omologat şi este aproape gata să ajungă pe mesele românilor.

E mai dulceag, mai aromat şi mai iute decât cel din import, spun creatorii acestui usturoi.

”M-am consultat înainte de a da denumirea de Benone pentru că el reprezintă Buzăul. Sigur, este şi un mare iubitor de legumicultură. De aceea am ales să îl botezăm, să-i dăm denumirea Benone, pentru că în fiecare primăvară eu îi trimit răsaduri şi dumnealui le cultivă cu multă dragoste”, spune cercetătorul Costel Vânătoru.  

Artistul născut în judeţul Buzău şi stabilit în judeţul Arad s-a bucurat când a aflat că numele său este atribuit unui soi local de usturoi.

”Mă aşteptam la aşa ceva de la prietenul meu, domnul Costel Vânătoru, pentru că ştia că îmi place usturoiul. Consum mult usturoi, pentru că este foarte sănătos, şi abia aştept să-l gust pe acesta produs la Râmnicelu. După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”, spune rapsodul născut la Siriu, în judeţul Buzău. 

Usturoiul Benone va ajunge la sfârşitul lunii iunie în pieţele din Buzău, Vrancea şi Bucureşti. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite